top of page
dofs-laserklinik-harborttagning-falun.jpg

Hårborttagning med laser

Ta bort oönskad hårväxt permanent med vår toppmoderna Motus AY laserbehandlingsmaskin  

Laserbehandling som tar bort hår permanent

Vi hjälper dig att ta bort oönskad hårväxt. Det är skönt att slippa ständig rakning och vaxning. Lasring med Motus Ay alexandritlaser är en skonsam och effektiv metod för att ta bort hår permanent. Oavsett om du är man eller kvinna kan det finnas hår i ansikte, på överkropp, underkropp eller ben som besvärar och påverkar din självkänsla.

Behandlingen görs av våra legitimerade laserterapeuter. Vanligtvis behöver du några återkommande behandlingar för att uppnå önskat resultat. I samband med laserbehandlingen är det viktigt att du följer de råd om solskydd som vi ger.

För att du ska känna dig säker på att du får önskat resultat vill vi att du kommer in på en kostnadsfri konsultation innan behandling. Konsultationen tar 15 minuter och är avgörande för att bedöma om laserbehandlingen är lämplig för det område du vill behandla. 

Vi ser fram emot att träffa dig!

Vad säger våra kunder?

Josefine

“Maja var superproffsig och jag kände mig väldigt bekväm under hela behandlingen."
ta-bort-hår-på-ryggen.jpg

Så här fungerar laserbehandlingen

Ljuspulser som genereras av Motus AY alexandritlaser riktas mot hårsäckarna för att förstöra dem och minska hårväxten. Laserstrålen följer pigmentsträngen ner till hårsäcken som värms upp och elimineras.

Behandlingen räknas som smärtfri, även om vissa personer kan känna visst obehag när hårsäcken värms upp. Ibland uppstår lindriga biverkningar efter behandlingen som en svidande, lätt brännande känsla. Den släpper efter bara några timmar.


Några veckor efter en avslutad behandling kan några av de vilande hårsäckarna, som inte lasrades, bli aktiva och växa ut. Då är det dags för nästa behandling.  

Ta bort hår med laser - välj och boka

1

Hårborttagning ansikte

Lasra ett område i ansiktet.
Välj överläpp, polisonger, kinder, haka eller hela ansiktet

Behandlingar från 699 kr

2

Hårborttagning överkropp

Lasra ett område på överkroppen.
Välj nacke, armar, armhålor, bröst, hals, händer, mage, rygg aller axlar

Behandlingar från 699 kr

3

Hårborttagning underkropp

Lasra ett område på underkroppen.
Välj bikini, fötter, underben, lår, knän eller brazilian

Behandlingar från 899 kr

4

Hårborttagning behandlingspaket  

Lasra flera olika områden på kroppen.
Välj bland olika välkomponerade behandlingspaket

Paket från 2 638 kr

Våra behandlingar

Hårborttagning ansikte

Laserhårborttagning i ansiktet är en effektiv och mer permanent metod för att ta bort oönskat ansiktshår på områden som överläpp, mellan ögonbrynen, kinder eller hela ansiktet. Ljuspulser riktas mot hårsäckarna för att förstöra dem och minska hårväxten. Hitta behandlingen som passar dig från 699 kr.

Hårborttagning med laser på överkroppen är tillgänglig hos oss från endast 699 kr. Vi behandlar områden som armhålor, nacke, armar, rygg och bröst, vilket ger dig en smidig och effektiv lösning för att eliminera oönskad hårväxt.

Hårborttagning överkropp

Hårborttagning underkropp

Vi erbjuder även effektiv hårborttagning med laser på underkroppen till priser från 899 kr. Denna behandling täcker områden som bikinilinjen, ben, fötter och brazilian, vilket ger dig en långvarig lösning för att bli av med oönskad hårväxt.

Välj något av våra behandlingspaket där vi lasrar flera olika områden på kroppen, från endast 2 638 kr. Du kan välja olika delar av kroppen, ansiktet eller en kombination av ansikte och kropp. 

Hårborttagning behandlingspaket

Kontakta oss

Du hittar oss här

Kaserngården 2

79140 Falun

Vanliga frågor om hårborttagning

Hur många behandlingar behövs?

De flesta behöver 4-6 behandlingar, vissa fler. Det är nödvändigt med flera behandlingar innan alla hår är borta då enbart hårstrå i tillväxtfas behandlas. För varje behandling upphör nästan all hårväxt på den behandlade ytan under 1-3 månader. Därefter sker en viss återväxt. Man räknar med att antalet hår minskar med ca 20-30 % efter varje behandling. Man får då en successiv utglesning av hårväxten. Detta kommer vi att diskutera under den kostnadsfria konsultationen.

Hur lång är en behandling?

Det tar olika lång tid beroende på vilken del av kroppen och hur stor yta som ska lasras. När du bokar ser du hur lång tid varje enskild behandling tar. 

Vilket hår kan behandlas?

Då det är pigmentet i hårstrået som absorberar laserstrålens energi lämpar sig behandlingen allra bäst för svarta eller bruna hår. Ingen effekt kan därför förväntas på mycket ljusa eller gråa hår.​

Hur går behandlingen till?

Du kommer att ligga bekvämt på en brits. Du bär skyddsglasögon under hela behandlingen för att skydda dina ögon. Behandlingen för hårborttagning genomförs sedan av vår utbildade personal som guidar dig genom alla steg, allt för att du ska ha en så behaglig upplevelse som möjligt.​

När kan man inte lasra sig?

Behandlingen kan inte utföras på tatuerade områden. Gravida eller ammande kvinnor samt personer under 18 år är inte lämpliga för behandlingen. Epileptiker bör inte behandlas. Personer som tidigare haft hudcancer eller den som avslutat medicinering mot acne för mindre än 6 månader kan inte behandlas.

Vad ska man tänka på innan en behandling?

Undvik solexponering dagarna före och efter behandlingen.

Vad ska man tänka på efter en behandling?

Undvik att vaxa eller noppra området, undvik att sola solarium då solen motarbetar läkningsprocessen i huden. Inom 24 timmar efter behandlingen bör du undvika träning, solning, bastubad, simning i klorerat vatten, hav eller sjö, samt exponering för värme, friktion, smuts eller bakterier.

Behöver jag hålla koll själv när jag ska boka in mig?

Nej, vi bokar in dig på så många gånger som önskas, så underlättar vi både för dig som kund och oss som utövare.

Kan vem som helst göra en hårborttagningsbehandling med laser?

Nej, behandlingen kan inte utföras på tatuerade områden. Gravida eller ammande kvinnor samt personer under 18 år är inte lämpliga för behandlingen. Epileptiker bör inte behandlas. Personer som tidigare haft hudcancer eller den som avslutat medicinering mot acne för mindre än 6 månader kan inte behandlas.

Gör det ont?

Man kan känna ett kortvarigt stick i huden efterföljt av värme, liknas bäst med ett snärtande från en liten gummisnodd eller som en lätt ilning/kittling. De flesta känner dock ingenting.

Ska jag raka området innan jag kommer till behandlingen?

Ja, området måste vara nyrakat vid behandlingen, förutom ett område som lämnas orakat för bedömning under konsultationen. Orakade hår ”skymmer” laserstrålens väg ner genom huden så att antalet träffade hårstrån blir färre och transporterad energimängd till hårrot och hårsäck minskas. Dessutom ökar risken för brännskada då orakade hårstrå kommer i kontakt med huden i samband med behandlingen.​

bottom of page